YURTDIŞI KONAKLAMA SEÇENEKLERİ

Yurtdışında Eğitim Alırken Nerede Konaklayabilirim?

Yurtdışında eğitim alacaksanız gideceğiniz dil okulu kadar konaklayacağınız yer de önem teşkil ediyor. Öyle ki bazı öğrenciler için konaklama yurtdışında gideceği dil okullarının ve eğitim kalitesinin bile önün geçmekte. Çok da haksız sayılmazlar. Özellikle Türk kültürü ile yetiştirilmiş insanlar olarak temiz, rahat bir konaklama ne kadar kısa süreli bile kalacak olsak hepimiz için önemli.

Peki yurtdışında dil eğitiminizi planlarken, ne tarz bir konaklamada kalacağımıza nasıl karar vereceğiz? ASLEN EDU olarak yurtdışı eğitim ile ilgili kafanızdaki tüm soru işaretlerini cevaplamak ve kararınıza destek olmak için buradayız 🙂 Öncelikle alternatiflerimize bir bakalım.

1. Aile Yanı Konaklama

Biliyoruz bir ailenin yanında konaklama fikri kendi kültürümüze göre biraz garip geliyor.  Düşünsenize evinize başka bir ülkeden bir yabancı gelmiş, sizinle aynı mutfağı aynı banyoyu kullanıyor. Salonda koltuğunuza oturuyor, yemeğinizi yiyor, televizyonunuz izliyor! Garip geliyor değil mi? Oysaki yabancıların kültüründe bu hiç de garip değil. Ailelerin bu işi yapmaktaki bir amacı zaten para kazanmak, bu nedenle burayı bir başkasının evi gibi değil pansiyon gibi de görebilirsiniz. (tabii ki evin kurallarını atlamayarak!) Yani çekinecek bir şey yok. Aynı zamanda yurtdışı konaklamada AİLE YANINDA kalmanın birçok avantajı da var. Bakalım bu avantajlar size seçiminizde yardımcı olacak mı?

Aile Yanı Konaklama

Aile Yanında Konaklamanın Avantajları Nelerdir?

  • Bu tarz konaklama ailelerin bir amacı da kendi kültürlerini tanıtmak ve sizinle DOST olmaktır. Böylece bambaşka bir ülkede yakın bir arkadaş, yeni bir aile belki bir dost edinmiş olacaksınız!
  • Yurtdışına dilinizi geliştirmeye gittiniz değil mi? Birçok aile sevecen ve konuşkandır. Ve ailelerin hepsinin ana dili İNGİLİZCEDİR. Aile yanında kaldığınızda doğru bir İngilizce duyarak İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. 
  • Aile yanı konaklamalar genelde yarım pansiyon olarak verilir. Yemek yapmayı sevmiyorsanız ve gittiğiniz ülkenin yemeklerini merak ediyorsanız işte size fırsat!
  • Son olarak birçok ülkede Aile Yanı konaklama seçeneği yurt konaklamalara göre çok daha ekonomiktir. Bu sayede konaklama türünüzden kar ederi cebinize kalan parayla daha çok gezebilirsiniz 😉

Aile Yanında Konaklamanın Dezavantajları Nelerdir?

  • Eğer özgürlüğünüze düşkünseniz aile yanı konaklama size biraz daha kısıtlayıcı gelebilir.
  •  Aileler genelde banliyölerde yaşarlar bu nedenle okula ulaşımınız genelde büyük şehirlerde toplu taşıma ile 1 saate kadar çıkabilmektedir. 
  • Fazla titizseniz, aynı banyoyu kullanmak sizi rahatsız edebilir. 
  • Çok yemek seçiyor ve özel yemek alışkanlıklarınız varsa ailenin yemekleri sizi mutlu etmeyebilir. 

Yurtdışında Aile Yanında Konarklarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Tabii ki öncelikle karşılıklı SAYGI! Bu sadece sizin için değil birlikte yaşayacağınız aile için de geçerli. Örneğin aile size eve giriş için bir saat kısıtlaması koyamaz. Siz de eve geç geliyorsanız sessiz ve insanları rahatsız etmeden eve giriş yapmalısınız.
  • Genellikle ailelerde tek banyo bulunur. (bazı okullarda özel banyo için ek ücret ödeyebilirsiniz) yurtdışında yaşayanlar için genelde banyo değil DUŞ mantığı vardır. Bu nedenle suyu akıtma sürenize dikkat etmeniz gerekir.
  • Aile ile yarım pansiyon olarak anlaştığınızda aile yemeğinizi önceden hazır eder. Eğer yemeğe gelmeyecekseniz mutlaka önceden haber vermelisiniz.
  • Eve arkadaşınızı çağıracaksanız önceden aileyi bilgilendirmelisiniz.
  • Özellikle yarım pansiyon olarak alınan aile yanı konaklamalarda aile mutfağı kullanmanızdan rahatsız olabilir ve buna dikkat etmeniz gerekir. Bazı aileler ise öğrencilerin yemek yapmasına bile bayılır! MUTFAK durumu aileye ve sizin aileyle olan iletişiminize göre şekillenecektir.
  • Ailenin çamaşır makinesini kullanabilirsiniz, ama kendi deterjanınızı almayı unutmayın!

Aslında bu listelere daha çok madde ekleyebiliriz; buraya temel avantaj, dezavantaj ve kuralları ekledik. Daha detaylı bilgi almak isterseniz bize iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz. 

Aile yanı konaklama ile ilgili Kanada’da bir okulumuzun hazırlamış olduğu keyifli bir VIDEO yu da buraya bırakıyoruz. Bu videonun kafanızda beklentileri daha iyi şekillendireceğine inancımız sonsuz! 

AİLE YANI KONAKLAMA

2. Yurt Konaklama

Aslında YURT KONAKLAMA diyince her öğrencinin kafasında farklı bir şey oluşabiliyor çünkü bazı öğrencilerin hiç yurt deneyimi olmamışken bazı öğrenciler kendi tecrübelerini yurtdışı için de bir ön bilgi olarak kullanıyor. Gelin biz size işin doğrusunu anlatalım. Her şeyden önce YURTTAN YURDA fark var. Yani hepsini bir buraya sıkıştırabilmemiz mümkün değil. Yurtdışında dil eğitimi alacağınız ülke ve yurtdışında gideceğiniz dil okulunun size sunduğu yurtlara göre farklılık gösterecek. Özellikle de yurdun tarzına göre ciddi bir fiyat farkı çıkacak. Biraz daha detaylı yardımcı olabilmek ve doğru bilgi verebilmek amacıyla yurtları da ikiye ayırdık.

RESIDENCE – Rezidans Tarzı Yurt Konaklama

İsminden de anlaşılacağı gibi, yurtdışı yurt konaklama seçenekleri arasında daha üst kalite bir seçenektir. Genellikle tek kişilik oda ve ensuite olarak verilir yani odanızda kendi tuvaletiniz ve banyonuz bulunmaktadır. Aynı zamanda ortak alanlarda çalışma alanları, çamaşırhane, mutfak, oyun odaları ve hatta sinema salonları gibi alanlar bulunmaktadır. Tabii ki bu seçeceğiniz rezidansa göre değişir. Tahmin edeceğiniz gibi, en pahalı Yurt konaklama seçeneğidir diyebiliriz 🙂 Okullar genellikle bu yurtlar ile anlaşma yaparlar; bu nedenle yurtta farklı dil okullarından gelen öğrenciler de mevcuttur. Aşağıda size örnek olarak 2 farklı rezidans seçeneğini iletiyoruz. 

SHARED HOUSE – Paylaşımlı Öğrenci Evi

Biraz daha konforunuzdan ödün verebiliyorsanız, cebinizden çıkacak parayı da azaltıyorsunuz demektir. Aile yanında kalmak istemiyorsanız ama rezidans tarzı yurtlar için paralarınıza kıyamıyorsanız sizin için doğru bir seçim olacaktır. Bu yurtlar genellikle büyük evlerin yurda dönüştürülmüş halidir. Her katta çift ya da tek kişi hatta bazılarında daha fazla kişiyle kalınabilecek şekilde odalar, ortak alanda banyo, mutfak ve salon bulunmaktadır. Bazılarında odasında banyo olan seçenekler de mevcuttur ve fiyat ona göre değişir. Bu tarz bir konaklama tercih edecekseniz evinizi farklı kültürden gelen öğrencilerle paylaşacağınızı unutmamalısınız 😉

Öğrenci Evi

Yurtta Kalmanın Avantajları

  • Daha özgür hissedersiniz
  • Yurtlar genelde daha şehir merkezinde ve okula daha yakın konumdadır
  • Hayattan kopmaz daha aktif yaşayabilirsiniz
  • Bütçenize göre kendi odanızda banyo tercih edebilirsiniz
  • Farklı ülkelerden gelen daha fazla öğrenciye ulaşma ve tanışma şansı yakalarsınız

Yurtta Kalmanın Dezavantajları

  • Aile yanı konaklamalara göre daha pahalıdır
  • Birçok yurtta yemek seçeneği yoktur, mutfak vardır. Bu nedenle kendi yemeğiniz kendiniz yapmanız gerekir
  • Özellikle APART konaklamalarda kalıyorsanız evinizde sizinle kalacak öğrencilerin yaş grupları sizden farklı olabilir bu riski almanız gerekir. Siz ders çalışırken evde parti verilme riski de her zaman vardır 

3. Oda Kiralama

Yurtdışındaki konaklamanızı, dil eğitimi alacağınız şehirde okuldan bağımsız olarak bir evin odasını kiralayarak da yapabilirsiniz. Şahane bir seçim! Ama bu seçimi yapmadan önce iyi düşünün. Çünkü daha gideceğiniz ülke ile ilgili bilgiye sahip olsanız bile yeterli tecrübeye sahip değilsiniz. ASLEN EDU olarak her zaman için öncelikli önerimiz öğrencilerimiz kendi konaklamalarını ayarlamak istese bile ilk etapta okuldan ya da bir şirketten konaklamasını ayarlamamız olacaktır. İlk 1 ay konaklama garanti olursa bu süreçte şehri ve okula olan toplu taşıma yollarını keşfedebilir hatta birçok farklı insanla tanışıp kiralayacağınız farklı alternatifler yaratabilirsiniz. Bunun dışında oda kiralama yapabileceğiniz farklı siteler mevcuttur. Aşağıya birkaçını bırakıyoruz.

  • https://www.craigslist.org/about/sites?lang=tr
  • https://www.spareroom.com/
  • https://www.roomster.com/
  • https://www.roomsurf.com/

Bu konaklamalar dışında tabii ki OTEL ve EV KİRALAMA gibi farklı konaklama alternatifleriniz de bulunuyor. Kısa süreli gidişlerde ya da bütçenize göre bunları da tercih edebilirsiniz. ASLEN EDU olarak kaliteli dil okullarımızın sunduğu konaklamalar dışında çalıştığımız özel konaklama şirketleri ile de öğrencilerimize konaklama ayarlama konusunda yardımcı olmaktayız. Size uygun olan konaklamayı birlikte değerlendirelim isterseniz ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için bize iletişim sayfamızdan ulaşabilirsiniz.