Yurt Dışına Vize Alabilir Miyim?

Yurt dışına çıkabilmek için vize alabilir miyim sorusu yurt dışında eğitim almak isteyen birçok kişi için önemli. Yurt dışı eğitimde en önemli noktalardan birisi vizedir. İyi bir danışman yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler için hangi ülkenin daha uygun olduğunu tespit ederken, mutlaka vize koşullarına da öncelikli olarak dikkat eder. Birçok ülkeye gitmek için, sadece gitmeyi istemek yetmez. Karar verme aşamasından sonra güzel bir çalışma ile gitmek istenilen ülkeye vize başvurusunda bulunmak gerekir. Her ülkenin vize alabilme koşulları birbirine benzer ama tabii ki ülkelere göre de farklılıkla gösterir. Vize başvurunuzu yaparken bu farklılıkları bilip, hangi ülkeye başvuracaksanız o ülkenin neye önem verdiğini, hangi kurallara dikkat ettiğini bilerek doğru bir başvuru yapmanız gerekir. Bunun için de tecrübeli insanlarla çalışmak çok önemlidir. 

Vize almak aslında bir matematik ve aynı zamanda bir sanattır. Bu nedenle ayrı bir vize departmanında daha sistematik çalışan insanlardan ziyade daha kişisel olması gerektiğine inanıyoruz. Vize alabilmek aynı zamanda bir matematiktir çünkü o ülke için hesapta gösterilmesi gereken para miktarları iyi bilinip, doğru hesaplamalarla gösterilmelidir. Sanattır çünkü öğrencinin o ülkede neden eğitim almak istediği özgün ve gerçekten öğrencinin ne istediğine bağlı olarak profesyonel bir şekilde ifade edilmelidir. Birçok konsolosluk öğrenciyi görmek istemez bu nedenle düzgün ve samimi bir mektupla bunlar ifade edilmelidir. Niyet mektubu dediğimiz bu yazı birçok konsoloslukta yüksek önem taşır.

Vize Alabilir miyim?

VİZE ALABILECEK KOŞULLARA SAHİP MİYİM?

Bu yurtdışı eğitim için çok önemli bir konu. Bazen gidebileceğiniz ülkeyi sizin istekleriniz değil vizeye uygunluk durumunuz belirler bu nedenle ilk başta vize çalışmanızı yapmak sizin de doğru planlar yapmanızı sağlayacaktır. Bu konuda danışmanların en önemli görevi de doğru bir değerlendirme yapmak ve size dürüst olmaktır. 

Özellikle AMERİKA, İNGİLTERE, KANADA, AVUSTRALYA, İRLANDA gibi ülkelerin baktığı 2 ana madde vardır.

  • “Genuine” Yani “gerçek” bir aday mısınız? Eğitim & kariyer geçmişiniz yeterince iyi mi? Gidiş amacınız, şimdiye kadar ülkenizde yaptıklarınız ve döndükten sonra yapmayı planladıklarınızla örtüşüyor mu? Planlarınız belli mi & ülkenize geri dönmeniz için yeterli sebebiniz var mı?
  • Bu eğitim için gerekli maddi imkanlara sahip misiniz?

Örneğin;

  • X öğrencimiz Bilfen Koleji’nde okudu. Üstüne Bahçeşehir Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler lisans programını iyi bir ortalamayla bitirdi. Anne doktor, baba mühendis. Ailenin hesaplarında uzun süredir birikiyor olduğu görünen 100 bin TL para mevcut. Öğrencimiz daha önce birkaç defa yurt dışına gitmiş, İngiltere & Amerika gibi ülkelere ziyaret amaçlı çıkışları mevcut. Gelecek kariyeri için İngilizce öğrenmesi gerekiyor çünkü uluslararası ilişkiler okumuş ve başarılı bir kariyer için İngilizce bilmesi şart. Öğrencimiz Kanada’da 6 aylık yoğun bir İngilizce programı almak istiyor, döndükten sonra da başvurmak istediği iş yeri ve kurumları belirlemiş bunları da başvurusunda açıkça ifade ediyor. Bu öğrenci profilinin vizeyi alma ihtimali yüksektir. 
  • Y öğrencimiz liseyi bitirmiş, 2 sene sonra açık öğretimden üniversiteye başlamış. Hala öğrenci görünüyor ama not ortalaması oldukça düşük. Anne ev hanımı, baba emekli olmuş artık çalışmıyor ve düşük bir emekli maaşı var. Bir birikim ve ekstra gelirleri görünmüyor. Şimdiye kadar yastık altı bir para birikimi olmuş 30-40bin TL fakat bu da hesaba bir anda gireceği için paranın nerden geldiğini kanıtlayamıyorlar (çünkü konsolosluk bu paranın borç olarak alındığını da düşünebilir). Öğrencimiz hiç yurtdışına çıkmamış ve geleceği için herhangi bir plan sunamıyor.  Bu öğrencimizin vizeyi alma şansı ise oldukça düşüktür. 
  • Z öğrencimize bakalım. Mühendislik okumuş, 2,5 ortalama ile mezun. 6 ay çalışmamış (ama belki de bir kursa gitmiş) anne ve baba emekli (ama belki de kira gelirleri mevcut yani hane geliri yüksek) hesapta para var, bir anda toplu girmiş bir para (ama belki de ev satışı oldu ve bu satışı gösterince parayı kanıtlayabiliyor) dönünce kariyerini geliştirmek istiyor (belki de bir şirketle iş görüşmesi yaptı bile ama İngilizcesi olmadığı için işi alamadı) işte bu öğrencimizin dosyasını hazırlar ve onu vizeye sokarken ufak noktaları yakalamak ve de doğru bir başvuru yapmak gerekiyor. 

X öğrencimiz yüksek ihtimalle alacak, Y öğrencimiz yüksek ihtimalle alamayacak. İşin zor kısmı tam arada kalmış olan öğrencilerimiz. İşte en çok da bu öğrencilerimiz için doğru bir vize danışmanlığı önemli. Riskli durumlarda vizedeki en ufak hata öğrenciyi redde götürürken, artı konulacak her belge ya da eklenecek hedef öğrenciyi vizeye götürür. 

Tabii ki X,Y, Z örneklerini çoğaltabiliriz. Tecrübelerimizle doğru orantılı olarak öğrencilerimizin yurt dışında gitmek istedikleri ülkelere vize alabilmelerine olanak sağlayan profesyonel hizmeti sunmaktayız. Vize alabilmeleri için de doğru ülkelere yönlendirmekteyiz. Herkes için hayalini gerçekleştirebileceği bir yer olduğunu asla unutmayalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir